ULTIMA ORĂ! Tânăr suspect de meningită

Încă o suspiciune de meningită la Vaslui. Un tânăr de 20 de ani a ajuns joi noaptea la spital acuzând dureri de cap și de burtă, iar medicii l-au internat în secția de boli infecțioase a spitalului de urgență.

Băiatul a povestit că o cunoștea pe fata de 15 ani din Zapodeni, care a murit la începutul săptămânii, la Iași. S-au întâlnit întâmplător în oraș și s-au îmbrățișat preț de câteva secunde.

Tânărul a intrat în alertă atunci când a început să se simtă rău, mai ales că aflase de la televizor că adolescență a fost răpusă de teribilă boală. A mers direct la spital, acolo unde i s-au luat analize, rezultatul acestora urmând să infirme sau să confirme existanţa bacteriei.

Dată fiind gravitatea bolii, autoritățile îi roagă pe cei care au intrat în contact cu Amalia Apetri în ultimele săptămâni să se adreseze medicilor pentru a primi tratament profilactic sau, după caz, pentru a fi consultați.

Potrivit DSP Vaslui, 55 de persoane (de la pediatrie, de la adăpostul de zi, de la poliția locală și ambulanță) au primit deja tratament profilactic. Tânărul de 20 de ani nu se află printre acestea. (Vasile Geles, Radio Iaşi)