Tren sau ghenă de gunoi? Nesimțire din partea cetățenilor sau nepăsare din partea CFR?

„CFR Călători, operatorul feroviar de pasageri numărul 1 din România. CFR Călători, partenerul tău de drum! Activitatea CFR Călători reprezintă un sector strategic de interes naţional, contribuind la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, cu atu-uri de necontestat: gradul cel mai înalt de siguranţă şi gradul cel mai scăzut de poluare. Creșterea standardelor transportului feroviar de pasageri din punctul de vedere al siguranţei, confortului și al vitezei este esențială pentru dezvoltarea economico socială a României și pentru protejarea mediului înconjurător. ”. 

tren-cfr-seminteAcestea sunt cuvintele prin care  se autodefineşte compania de transport feroviar pentru călători pe propriul site web, ceea ce ar putea duce cu gândul la un transport în comun ideal: curăţenie, linişte şi confort. Am putea spune că totul este o glumă bună, în momentul când urci în trenurile CFR și dai nas în nas cu realitatea.

Andrei Dascălu, un tânăr jurnalist din Vaslui, a postat pe rețeaua de socializare o poză surprinsă în trenul Vaslui-Iași. Imaginea vorbește de la sine.

“Trenul Iaşi-Vaslui, 2018. Cu acest tren merg ocazional să-mi văd părinţii. Şi ştii ce e mai rău? Că cei care lasă în urmă mostre din nesimţirea lor, cel mai probabil circulă gratuit (si nu ma refer la studenti). Pentru ca numai aşa crezi că daca nu ai plătit niciun ban înseamnă că nu are o valoare sau un rost pentru societatea în care respiri şi nu înţelegi că alţii, ca mine, îţi subvenţionează gratuitatea. Mai există oare leac pentru nesimţire?” a scris tânărul, dezgustat de cele văzute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.