Bursă Regală pentru un student din comuna Laza

Nicolae Pintilie, un tânăr de 21 de ani din comuna Laza, student la  Academia de Studii Economice din București, este câştigătorul de anul acesta a uneia dintre cele două Burse Regale acordate anul de Casa Regală a României unora dintre cei mai buni studenți ai Academiei de Studii Economice din București.

Studenții care primesc bursele în valoare de 1.000 euro/an universitar, sunt aleși dintre cei mai buni tineri care studiază în toate categoriile de învățământ, de la studiile universitare obișnuite, până la masterat și doctorat. Nu există limită de vârstă, nici limită de domenii de studiu sau stadiu al educației, condiţiiile asigurării bursei fiind ca studentul să fie integralist şi să aibă media generală de minim 9.00, în anul universitar anterior.

“Miercuri, 12 aprilie 2017, în Aula Mare a Academiei de Studii Economice din București, au fost acordate Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta (anul al II-lea), fondate de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Gazdele ceremoniei au fost rectorul ASE, dl profesor universitar Nicolae Istudor, și prorectorul, dl profesor universitar Dorel Paraschiv.

Bursa Regele Carol I pentru anul universitar în curs a fost câștigată de dl Nicolae Pintilie, iar Bursa Regina Elisabeta (anul universitar 2016-2017) de către dra Georgiana Dorobanțu.

Bursele au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a transmis gazdelor și numeroșilor studenți prezenți un cuvânt din partea Principesei Moștenitoare Margareta și a sa.

Patru burse regale cu caracter anual au fost fondate de Principesa Moștenitoare și de Principele Radu în anul 2015, în preajma sărbătorilor de Paști. Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta sunt destinate studenților Academiei de Studii Economice din București, iar Bursa Regele Ferdinand I și Bursa Regina Maria sunt oferite anual studenților Universității Academiei de Științe din Chișinău.

Beneficiarii (în fiecare an alții) sunt aleși dintre acei studenți care au rezultate remarcabile la studii și se află într-o situație materială precară.

Bursele continuă tradiția sprijinirii educației naționale de către Coroana Română.

Două noi burse regale, Bursa Regele Mihai I și Bursa Regina Ana, urmează să fie fondate pentru studenții Universității de Stat din Comrat.

La ceremonia de ieri și-a dat concursul Corul Studențesc al ASE, care a susținut, la deschiderea și în încheierea ceremoniei, un recital de muzică clasică și românească”, se arată într-un comunicat al Casei Regale a României.

“Nicolae Pintilie mi-a fost elev, un copil muncitor, cuminte, cu rezultate foarte bune. A absolvit şcoala gimnazială în sat, apoi Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” din Vaslui. Ştiam că este la facultate, dar nu ştiam exact unde. Mă bucur că a obţinut această bursă care, cu siguranţă, îl va ambiţiona şi mai mult. Mai are o soră la liceu şi părinţii săi, deşi sunt oameni gospodari, fac eforturi deosebite pentru a-i susţine pe copii”, ne-a spus Vasile Popovici, primarul comunei Laza.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.