Tinerii din ALDE intră în prima linie la alegerile locale și parlamentare

Generația “NOI”, reprezentată de tinerii politicieni din ALDE, e gata să facă dovada că își merită locul la masa decidenților în administrația locală și centrală, alături de seniorii partidului.

Startul a fost dat deja în cadrul Școlii Politice de Iarnă TLDE, care s-a desfășurat în perioada 20 – 23 februarie la Brașov, acolo unde tinerii lideri ALDE și-au prezentat ideile și obiectivele de viitor, sub genericul “Competența face diferența”.

“Cea mai mare provocare pentru politicieni, fie ei cu experiență sau tineri, este să transforme relația românilor cu politica și cu administrația într-una de ÎNCREDERE pe termen lung. Cum?

În primul rând prin a accepta că în administrația centrală și locală nu e loc de amatori, pentru că nu mai avem timp de experimente și improvizații; apoi, prin a-și asuma să trimită la vârful deciziei oameni competenți, care au cărți de vizită fără reproș.

Cred că acesta este singurul mod în care se poate reconstrui încrederea românilor, și în special a tinerilor, în România și în perspectivele ei.

Mai mult, cred că astfel putem ajunge în sfârșit pe drumul care deschide soluții reale de dezvoltare, fie că vorbim despre sănătate, educație, infrastructură, mediu sau protecție socială, pentru că, DA, competența face diferența.

Acestea sunt concluziile la care am ajuns după discuțiile din cadrul Școlii Politice de Iarnă TLDE, unde am pus în dezbatere inclusiv nevoia unui pact național pentru dezvoltare, la care să adere toți politicienii, indiferent de culoarea politică.

Consensul pe tema dezvoltării ar putea însemna, dincolo de deschiderea unui front de lucru uriaș, pentru următoarea perioadă, și un pas pentru a rezolva problema neîncrederii în politicieni și în agenda lor.”, a spus președintele TLDE Vaslui, Mihaela Hușanu.

Prezent la sesiunile de dezbateri ale Școlii Politice de Iarnă TLDE, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a încurajat pe tineri să își asume funcții politice și să privească administrația locală ca pe o “școală politică” necesară.

“Vrem să demonstrăm, noi, ALDE, prin oamenii politici pe care îi promovăm în funcţiile publice, în primul rând la alegerile locale – consilieri locali, judeţeni, primari şi în funcţia de preşedinte al CJ. Aş vrea ca aceste funcții să fie destinate unor oameni care au  deja o carte de vizită. Se iveşte acum posibilitatea să vă implicaţi, să candidaţi la alegerile locale. Administraţia locală este o bună şcoală pentru cei care vor să continue cariera politică.
Vă recomand, aşadar, implicaţi-vă! Şi o să-i rog pe toţi colegii mei, preşedinţi de organizaţii, să vă includă nu numai în echipele de campanie, ci şi pe listele de candidaţi şi nu oricum, că o să-mi spuneţi că, dacă vă includ pe locul 31, ce rost are să candidaţi.”
, le-a transmis tinerilor ALDE președintele Călin Popescu-Tăriceanu.

Principalul atu pe care îl are noua generație de lideri ALDE este competența, fapt confirmat de parcursul profesional al acestora, precum și de implicarea în activitățile politice și organizatorice ale filialelor din care provin.

Este vorba despre tineri cu reale calități retorice, persuasive și de leadership, calități ce îi vor ajuta să își aducă aportul, de o manieră semnificativă, la buna funcționare a administrației locale și centrale, în beneficiul tuturor cetățenilor