Eduard Popica, prefectul județului Vaslui și-a anunțat demisia din funcție, la o zi după învestirea Guvernului liberal

Astăzi, prefectul judeţului Vaslui, Eduard-Adrei Popica şi-a dat demisia.  Potrivit acestuia, gestul reprezintă un act de onoare, în urma schimbării Guvernului PSD care l-a susţinut.

“Astăzi îmi anunț oficial demisia din funcția de prefect al județului Vaslui. Este o demisie de onoare! Am înțeles sa fac acest lucru pentru ca Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului in ultimii doi ani și jumătate tocmai a fost demis. Plec cu sentimentul datoriei împlinite!
În cei doi ani și cinci luni de mandat pot afirma cu responsabilitate că am avut o conduită transparentă, iar Instituția Prefectului județul Vaslui a fost cea mai vizibila instituție din județ. Am interacționat și am căutat ân permanenţă soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor din județ, ân limitele legii.
Am reușit sa redau adevarata importanţă celui mai mare punct de frontiera de la Est – Albița-reabilitând întreaga infrastructură rutieră, degradată de ani buni.
Am făcut toate demersurile pentru deschiderea unui punct de recoltare a sângelui la Vaslui. Spațiul este amenajat și ne aflam in faza de achiziție a aparaturii medicale. In perioada următoare va fi deschis și acest punct.
Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, obținând finantari pentru mai multe proiecte de infrastructura din județ.
La nivel de Serviciu Public de Permise Auto și Înmatriculări autovehicule am reușit sa reducem perioada de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere, proba traseu, de la aproape 5 luni la o lună. De asemenea, am deschis un ghișeu unde sunt preluate toate cererile la liber.
Spun ca am gestionat bine orice situație de urgenţă, fie că a fost vorba de inundații sau cod roșu de ninsori, fie plan roș
u de intervenție la accidente rutiere și incendii.

Am demonstrat că tinerețea nu reprezintă un impediment in a manageria o instituție, chiar și la cel mai înalt nivel”, a precizat Eduard-Andrei Popica. 

Instalat în funcţie în septembrie 2017,  Eduard Popica a spus că în perioada următoare va decide dacă se va întoarce pe postul de jurist la DGASPC Vaslui sau dacă va opta pentru mediul privat, dar şi dacă se va reîntoarce în PSD, partid din care a făcut parte anterior numirii în funcţia de prefect.

Demisia prefectului vine şi în contextul în care ludovic Orban a anunţat, încă înainte de investirea Guvernului, că una din primele măsuri va consta în schimbarea prefecţilor. Încă nu se ştie exact pe cine va promova PNL în funcţia de prefect, dar numele vehiculate pentru această funcţie sunt cele ale lui Mircea Gologan, actualul subprefect şi al lui Isabel Bogdan, directorul Casei Judeţene de Pensii Vaslui, care a mai deţinut această funcţie în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017.