Intervenţie de peste 10 ore a pompierilor vasluieni, pentru scoaterea unui cadavru dintr-o fântână

Mai bine de 10 ore s-au străduit pompierii vasluieni să scoată dintr-o fântână cadavrul unui bărbat, în vârstă de 43 ani, din localitatea Butucărie, comuna Zăpodeni. 

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale, un ofițer și șapte subofițeri, în localitatea Butucărie, comuna Zăpodeni, pentru degajarea unui bărbat căzut într-o fântână cu diametrul de aproximativ 40 cm.
Intervenția a fost una foarte dificilă, deoarece victima era căzută de mai multe zile în fântână. Dificultatea majoră a constat în faptul că pe lângă diametrul foarte mic al puțului, acesta avea și o deviație de peste 70 cm la o adâncime de peste 13 metri.
În acțiune s-au implicat și autoritățile locale, primarul comunei închiriind un buldoexcavator de la o societate comercială. Cu ajutorul buldoexcavatorului a fost săpat un puț paralel, cu adâncimea de cinci metri, iar după ce malurile acestuia au fost asigurate, s-a trecut la executarea unui pasaj de trecere între cele două puțuri. Prin orificiul săpat în fântână a putut fi degajată victima, un bărbat în vârstă de 43 ani, din localitate.
Operațiunea de recuperare a durat mai bine de zece ore.
Cercetările sunt efectuate de instituțiile statului abilitate în acest sens.