Tineri reținuți pentru furt

Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 26 de ani, din comuna Tătărăni, bănuit de comiterea a nouă infracţiuni de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, în luna decembrie2017, acesta a pătruns în sediile mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Vaslui și a sustras sume de bani şi un telefon mobil. Prejudiciul estimat prin comiterea faptelor este de aproximativ 6000 de lei.

La comiterea infracțiunilor au participat și doi minori față de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat. Bărbatul de 26 de ani a fost reţinut de polițiști pentru o perioada de 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

De asemenea, în cursul zilei de 03 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au dispus reţinerea pentru o perioada de 24 de ore a unui bărbat de 29 de ani, din municipiul Bârlad. Acesta este bănuit de comiterea a doua infracţiuni de furt.

În data de 30 noiembrie 2017, bărbatul a pătruns în incinta unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Bârlad și a sustras suma de 860 de lei. Cea de-a doua faptă pentru care este cercetat a avut loc în data de 13 decembrie 2017, în incinta unui cabinet stomatologic. Profitând de neatenția unei paciente, bărbatul i-a sustras telefonul mobil, cheile de la autoturism şi cheile de la locuinţă. Bărbatul bănuit de comiterea celor două infracţiuni a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Față de acesta procurorul care supraveghează urmărirea penală a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru asigurarea unei protecţii optime a firmei dumneavoastră, vă recomandăm: 

 • instalaţi un sisitem de alarmă contra efracţiei şi asiguraţi-vă că acesta este pus în funcţiune;
 • dacă firma deţine spaţii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecţie perimetrală;
 • montaţi un sistem de supraveghere şi înregistrare video;
 • instalaţi un sistem de restricţionare şi control al accesului;
 • conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare;
 • montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă;
 • dacă optaţi pentru grilaje şi uşi metalice, acestea trebuie confecţionate din materiale rezistente la acţiuni mecanice şi termice;
 • asiguraţi suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor;
 • un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai uşor a persoanelor rău intenţionate;
 • nu lăsaţi pe timpul nopţii, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani;
 • nu amplasaţi casele de bani destinate depozitării monetare în camera unde se lucrează cu publicul;
 • nu lăsaţi ferestrele deschise/întredeschise când părăsiţi sediul societăţii;
 • instruiţi-vă personalul să adopte o politică de securitate a firmei şi să ştie cum să reacţioneze în situaţii de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.