Țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii vamali

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Albița, împreună cu inspectorii vamali au descoperit peste 4.000 de țigarete de proveniență R. Moldova, ascunse în bagajele personale și în bordul unui autovehicul marca Volkswagen.

În ziua de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 07.30, la P.T.F. Albița/ județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Andrei H., în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În același punct de trecere a frontierei, în ziua de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul din R. Moldova Eugeniu B., în vârstă de 21 de ani, conducând un autocar înmatriculat în județul Iași.

Câteva ore mai târziu, tot în PTF Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în țară, cetățeanul român Valerică C., în vârstă de 36 de ani, conducând un autovehicul marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în județul Iași.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunțite asupra autovehiculelor și persoanelor în cauză, ocazie cu care, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse și nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 4.170 țigarete, de proveniență R. Moldova, ascunse în bagajele personale ale lui Andrei H. Și Eugen B. și în bordul autovehiculului marca Volkswagen.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigaretelor în valoare totală de 925 lei și sancționarea contravențională a celor trei persoane cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.