Preşedintele PMP Vaslui, Corneliu Bichineţ, îl acuză pe deputatul Sergiu Vizitiu de manevre ilegale

Deputatul UNPR Sergiu Vizitiu este acuzat de preşedintele PMP Vaslui, Corneliu Bichineţ,  că a folosit o ştampilă falsă pentru a cere Biroului Electoral Central înlocuirea  reprezentantului PMP, cu un membru UNPR,  partid care, dealtfel, a fost radiat din Registrul Partidelor Politice în urma fuziunii, prin absorbţie, cu PMP. Mai mult, Sergiu Vizitiu semnează ca preşedinte al filialei judeţene UNPR, deşi nu a deţinut niciodată această funcţie.  

Potrivit reprezentanţilor PMP, o parte a foştilor membri UNPR , nemulţumiţi că în noua formulă politică nu au primit funcţiile pe care credeau că le merită, au contestat fuziunea celor două partide şi au decis să activeze  ca UNPR-işti. “Aşa se face că, pe 17 noiembrie, adresează Biroului Electoral Central, o înlocuire a reprezentantului PMP, Biroul Judeţean, cu o doamnă, Timuc Oana Simona. Printr-o adresă fără număr, cu o ştampilă care diferă total de ştampila iniţială prin care a fost numit iniţial reprezentantul PMP Vaslui. Cererea nu a fost adresată Biroului Electoral Judeţean, care este îndreptăţit, potrivit legii 208/2015 să soluţioneze înlocuirea respectivă. Aceasta spunespune că înlocuirea unui membru din BEJ se face doar la cererea celui care l-a propus, iar în acest caz propunerea s-a făcut de către PMP Bucureşti, cu ştampila legală, pentru că după fuziune toate ştampilele UNPR au fost strînse şi care diferă foarte mult de acestea. Culmea, BEC, fără să ţină cont de nimic, acceptă înlocuirea respectivă. Ca atare, în BEJ, reprezentantul UNPR, un UNPR care funcţionează paralele cu PMP Vaslui, est emembră doamna Timuc Oana Simona.”, a explicat Costică Pencu, cel care a fost desemnat iniţial reprezentant al PMP în BEJ Vaslui. Acesta a mai precizat şi că cei 24 de consilieri locali şi cei patru viceprimari aleşi iniţial pe listele UNPR, activează acum la PMP Vaslui, UNPR fiind, legal, un partid care nu mai există.

Corneliu Bichineţ a ţinut să facă nişte precizări clare: “E bine să se ştie că eu am preluat pe 15 septembrie această formaţiune, formată din fuziunea a PMP cu UNPR, o fuziune care s-a hotărât nu la un restaurant sau la un colţ de stradă, ci într-un Congres al celor două partide. UNPR Vaslui, şi în timpul Congresului, şi înainte, şi în timpul alegerilor locale şi înainte, avea un preşedinte: domnul Ovidiu Băietu, care şi-a păstrat calitatea de preşedinte a UNPR pînţ la sfîrşitul lui august, cînd a plecat la Iaşi, acolo unde locuieşte, şi a renunţat la activitatea politică. Când am venit pe 12 sept la PMP, l-am contactat. Omul s-a declarat nemulţumit de rezultatele obţinute la locale şi a precizat că renunţă la activitatea politică şi să numim pe altcineva preşedinte UNPR, care să coordoneze activitatea locală şi a consilierilor UNPR. Am vorbit cu cei 24 de consilieri să îşi aleagă un reprezentat, până la alegerile care vor fi după alegerile parlamentare. Sugestia lor a fost Mihai Păun. Cînd acesta a acceptat să candideze, am identificat un alt intelectua de clasă, pe doamna Lungu Maricica Petronela, profesor la Bogdana. Pe mine m-a numit interimar domnul Traian Băsescu, să preiau două partide cu rezultate slabe în judeţul Vaslui, care împreună abia au obţinut la locale  4,8%. Am luat-o de la zero, pentru că după locale nu s-a mai ocupat nimeni de aceste partide.

Acum aflu că în ultimele patru zile, domnul Sergiu Vizitiu, un domn pe care eu nu îl cunosc, nici nu aveam cum din “umila” poziţie de vicepreşedinte la Consiliu Judeţean. Am auzit că este deputat, dar nu ar fi singurul pe care nu l-am văzut. Deci, am auzit că Sergiu Vizitiu, l-a numit pe Ticu Păslaru, un domn care a plecat din PMP supărat că nu i-am oferit funcţia de vicepreşedinte, la Bârlad, la PRU, să îi conducă pe cei trei membri de acolo. Doar că, se pare, cei trei l-au fugărit din sală. Acuma, domnul Tiucu Pîslaru telefonează la consilierii locali UNPR , le cere să facă liste separate pentru birouri şi îi ameninţă că dacă nu îl susţin “o să aibă el grijă să îi liniştească”.

Îl informez pe această cale şi pe pe domnul Sergiu Vizitiu, că eu am plătit toate datoriile la sediul unde scria cabinet parlamentar. Am plătit tot, la zi: şi internet, şi curent, şi chirie… Să stea liniştit în privinţa aceasta. Nimeni nu-l va întreba nimic, nimeni nu-i va cere niciun ban. Eu am plătit pentru că noi, conform protocolului de fuziune, noi, PMP,  am făcut contract pe acel sediu. Toţi colegii din teritoriu trebuie să ştie că există  un singur partid, rezultat prin fuziune – PMP, iar UNPR a fost radiat din registrul partidelor politice”, a precizat Corneliu Bichineţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.