Terorizați de capul familiei! Bărbat reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat din comuna Dragomirești, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (în formă continuată), violență în familie și amenințare. 

Din cercetările efectuate, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au stabilit faptul că, în perioada septembrie – decembrie 2021, bărbatul în vârstă de 45 de ani, ar fi încălcat, în mod repetat, măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui, s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 50 de metri față de soția sa și copiii săi. Totodată, acesta ar fi provocat scandal la locuința soției sale și ar fi agresat-o pe aceasta și pe una dintre fiice. 

La data de 23 septembrie 2021, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au emis față de acesta un ordin provizoriu de protecție pe o perioadă de 5 zile iar la data de 29 septembrie 2021, Judecătoria Vaslui a emis față de bărbatul cercetat un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni, prin care bărbatului îi era interzis să se apropie la mai puțin de 100 de metri față de soția sa și domiciliul acesteia. Totodată, acestuia îi era interzis să o contacteze în orice mod. 

Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanța de judecată, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie.

În data de 3 ianuarie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore. În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2022, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.