Târg de ouã încondeiate şi icoane în Centrul Civic

La sfârşitul acestei sãptãmani, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui organizeazã o nouã ediţie a Târgului de ouã încondeiate şi icoane.

Acesta se va deschide sâmbãtã şi se va bucură de participarea creatorilor de artã popularã tradiţionalã. În acest an, Târgul de ouã încondeiate şi icoane va avea loc în Centrul Civic, iar deschiderea oficialã este programatã pentru sâmbãtã, 23 aprilie, de la ora 10.00. La expoziţia cu vânzare participã meşteri consacraţi din Vaslui, dar şi din Nordul Moldovei.

Pe langã ouã încondeiate, vasluienii vor putea admira şi cumpãra icoane pictate pe lemn sau sticlã. Nu vor lipsi coşurile de nuiele, nici tradiţionalele produse de panificaţie. De asemenea, „Casa Rãzeşului” din Pogoneşti va veni în faţă vasluienilor cu produse de artã culinarã specifice sãrbãtorilor pascale. Evenimentul se va desfãşura pe perioada a douã zile, între orele 10.00-20.30.

Duminicã, de la ora 12.00, programul va fi completat de un recital de pricesne, cu participarea Grupului „Prietenii Veronicãi”, Grupul „Rapsozii Pogoneşti” şi a Coralei „Fantasia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.