Tânără din Iaşi, tâlhărită într-un hotel din Vaslui

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reţinut pentru tâlhărie un  bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Vaslui, care a smuls o bijuterie unei tinere dn Iaşi, cazate la un hotel din Vaslui. 

În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 21 de ani, din județul Iași, care a declarat că, în timp ce se afla în incinta unei unități de cazare, din municipiul Vaslui, un bărbat necunoscut i-a smuls o bijuterie.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vaslui l-au identificat pe bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și au stabilit împrejurările comiterii faptei. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat de către polițiști și predat părții vătămate.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează să îl prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

PENTRU A NU CĂDEA  VICTIMĂ TÂLHARILOR, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ URMĂTOARELE:

 • Luaţi-vă măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate;
 • Evitaţi să circulaţi singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate şi puţin frecventate;
 • Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile;
 • Evitaţi pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenţa alcoolului. Dacă nu este cu putinţă, evitaţi orice conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi;
 • Nu răspundeţi provocărilor unor persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice care se „leagă” de voi pe stradă;
 • Nu încurajaţi violenţa şi injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor;
 • Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă;
 • Nu adoptaţi o atitudine de atac, nu încurajaţi şi mai ales, nu participaţi la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni.
 • În mijloacele de transport în comun, aglomeraţiile stradale etc., nu vă angajaţi în dispute verbale, chiar dacă sunteţi provocat;
 • Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi pe stradă, strigaţi cât mai tare după ajutor. Procedând astfel alertaţi persoanele din jur, iar agresorii vor fugi;
 • Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.