Şoferul unui TIR a lovit o ambulanţă şi a părăsit locul accidentului. În faţa poliţiştilor, acesta a avut o scuză ridicolă

Astăzi, în jurul prânzului, o ambulanță care transporta la dializă patru persoane a fost lovită de un TIR, în localitatea Podeni ( curba spre Buhăiești), pe DN 2F. Șoferul mastodontului nu a oprit, continuându-și drumul și a fost oprit de Poliție la 11 kilometri de locul accidentului. Scuza oferită poliţiştilor a fost că nu a oprit autotrenul pentru că nu a avut loc să oprească.

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu  4 autospeciale, dintre care un ASAS cu modul pentru descarcerare, o ambulanță tip C1 (TIM) și două ambulanțe tip B2 (EPA).
La fața locului, echipajele de intervenție au găsit o ambulanță BGS scoasă în afara carosabilului, cu partea din față într-un șanț. Ambulanța fusese lovită de un TIR, conducătorul auto al autotrenului părăsind locul accidentului. Ambulanța privată transporta către Centrul pentru Dializă Vaslui 4 pacienți care trebuiau dializați. Au fost acordate îngrijiri medicale pentru 4 persoane, trei dintre persoanele ce trebuiau dializate fiind apoi transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui cu traumatisme cranio faciale și escoriații (o persoană de sex feminin în vârstă de 58 ani și două persoane de sex bărbătesc, cu vârste de 67 respectiv 68 ani). De asemenea, la UPU Vaslui a fost transportat și conducătorul auto al ambulanței (32 ani), acesta fiind diagnosticat cu traumatism cranio facial. Cel de-al patrulea pacient din ambulanță nu a necesitat îngrijiri medicale.
Acțiunea a fost condusă de inspectorul șef al ISUJ Vaslui, colonel Blagoci Ghiorghe.

TIR-ul a fost identificat de poliţia rutieră, la aproximativ 11 kilometri de locul accidentului.Bărbatul a declarat că a plecat pentru că nu a avut loc să oprească. A fost testat cu aparatul alcooltest și rezultatul a indicat că nu consumase alcool. De asemenea, nici tânărul care conducea ambulanța privată nu consumase băuturi alcoolice. „În cauză a fost întocmit dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

 

O