Tânăr din Tătărăni, la volan cu permisul suspendat și cu băutura în cap

Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Tătărăni, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 8 iunie 2023, ora 18.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, pe strada 1 Decembrie din municipiul Huși, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 24 de ani, din comuna Tătărăni.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Ulterior, la data de 25 iunie 2023, ora 03.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, pe Șoseaua Huși-Stănilești, în municipiul Huși, au depistat același autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către același tânăr de 24 de ani, din comuna Tătărăni.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Totodată, întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Astăzi, 27 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Huși l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, instanța dispunând arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri Biroului Rutier Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a tânărului. 

          Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.