Cu bautura-n nas la volan, cinci vasluieni au rămas fără permis

În ziua de 6 martie, ora 21:35, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ245A,  pe raza comunei Lipovăț, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în străinătate (Marea Britanie), al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, din localitatea Muntenii de Jos, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă  de 24 ore, ulterior acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă  Judecătoria Vaslui, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

**

În ziua de  8  martie, ora 19:20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Iana, județul Vaslui, au depistat în trafic, pe drumul județean DJ 243, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, din comuna Iana, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

         ***

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au depistat în trafic, în data de 9 martie a.c., ora 16:30, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani, din municipiul Bârlad, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

            ****

În noaptea de 9/10 martie, ora 00:10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, au depistat în trafic, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului în vârstă de 22 de ani din Vaslui, a rezultat o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii au constatat și faptul că acesta avea dovada înlocuitoare a permisului de conducere cu valabilitatea expirată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

   *** **

În această dimineață, ora 06:50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși – Biroul Poliției Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Basarabiei, din municipiul Huși, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului în vârstă de  38 de ani din Lunca Banului, județul Vaslui, a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.