Tablete pentru elevii Centrului de Excelență din Drânceni, din partea senatoarei Gabriela Crețu

Miercuri, 1 iulie, un număr de 18 elevi de la Centrul de Excelență din satul Râșești, comuna Drânceni, s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a  senatoarea PSD de Vaslui, Gabriela Crețu, care a oferit fiecărui copil,  câte o tabletă. ”Ca să aibă cu ce să arate lumii că centrul universului poate fi oriunde. Oriunde există copii frumoși și profesori dedicați! Cât ei mai există, țara asta are un viitor!”, a afirmat Gabriela Crețu. 

Conjuncturile sociale din această perioadă ne demonstrează încă o dată că, școala este importantă pentru noi ca oameni pentru că, ajută la progresul societății prin educarea propriilor membri ca viitori cetățeni responsabili. În același timp, școala are rolul de a dezvolta aptitudinile elevului și a-i crea pârghii motivaționale în activitățile sale viitoare din societate.

Această nouă metodă adoptată, de a preda elevilor lecțiile online pe diverse platforme, a atras după sine și dificultăți, deoarece nu toți elevii au acces la un smartphone/tablet/laptop și  internet pentru a putea comunica cu proprii profesori/învățători. Există elevi foarte bine pregătiți pe anumite specialități, dornici să învețe, să cunoască și să facă progrese în propria lor evoluție, dar care nu au posibilitatea achiziționării unui echipament digital, provenind din mediul rural din familii defavorizate.

Ea însăși cadru didactic, fost director (voluntar) la un Centru de Excelență, senatoarea nu a uitat zilele copilăriei sale , de elevă într-un sătuc aflat ”la 5 km de primul drum cu  asfalt” și a înțeles foarte bine nevoile elevilor din mediul rural

În acest context, pentru toate eforturile depuse de elevi, pentru toată dăruirea de care au dat dovadă de-a lungul anului școlar și ca o încununare a muncii lor, fiecare copil a primit personal câte o tabletă,  ca să îi fie de ajutor în procesul de cunoaștere și pentru a-i sprijini în parcursul lor educațional.

De menționat, Centrul Județean de Excelență din satul Râșești, comuna Drînceni. are formată o grupă de 18 elevi ”seniori” și ”juniori”, respectiv clasele V-VIII, sub îndrumarea prof.Claudia Ghidu.