Ștefan cel Mare a fost comemorat la Cănțălărești

Duminică, 4 aprilie, la Statuia lui Ștefan cel Mare din localitatea Cănțălărești s-a desfășurat Ziua Comunei, un bun prilej și de a comemora trecerea a 517 ani de la moartea marelui domnitor al cărui nume îl poartă comunitatea.

În prima parte a zilei, PS Ignatie, episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în apropierea statuii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare din localitate.
Este pentru al doilea an consecutiv când Părintele Episcop Ignatie participă la evenimentul de la Cănţălăreşti, organizat de Primăria comunei Ștefan cel Mare și care a constituit o adevărat sărbătoare dedicată cinstirii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.
După slujba religioasă, actorii Teatrului ”Victor Ion Popa” din Bârlad au prezentat o mică scenetă, interpretându-l pe Ștefan cel Mare.
Sărbătoarea de la Cănțălărești a continuat cu un spectacol folcloric susținut de artiști locali, dar și de Grupul Sonora, Ion Paladi, Igor Cuciuc, Daniela Gyorfi, Cristian Rizescu, Mihai Ciobanu și Silvia Ene.
Invitația primarului comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, pentru a petrece alături de localnici și nu numai, de Ziua comunei, a fost onorată și de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care le-a amintit celor prezenți cât de important e să cinstim personalitatea marelui Ștefan, un brand pentru județ.
”Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți oameni reprezentativi pentru români. A fost cel care a dat cea mai mare întindere statului moldovenesc, cel care a ctitorit nenumărate biserici și mănăstiri, cel care a făcut ca poporul român să aibă încredere în el și să-l sprijine în toate întreprinderile sale, cel care s-a bazat, contrar obiceiurilor medievale, pe oastea țării, adică pe pământeni, așa cum s-a întâmplat și la Vaslui, în 1475, când la locul numit Podul Înalt, despre care cronicarii nu ne pot spune cu exactitate unde se află, dar fiecare dintre noi putem crede despre fiecare loc din județ că a fost Podul Înalt. Să fim mândri de lucru acesta. Să apreciem opera marelui domnitor, care a avut ca fundament credința și unitatea statală”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.