S-au afișat rezultatele la Bacalaureat! Anul acesta, o singură medie de 10 și promovabilitate de 65,6%

Cu chiote de bucurie sau cu lacrimi în ochi au fost primite şi în acest an rezultatele  la examenul de bacalaureat. În județul nostru, la examenul de bacalaureat s-au înscris 2.844 de absolvenți, s-au prezentat la examen 2.695 de elevi, doi au fost eliminați din examen, ambii de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Iorga” Negrești, , iar note de trecere au reușit să obțină doar 1.768 de candidați , ceea  ce înseamnă un procent de promovabilitate de 65,6%. 

Singura notă de 10 a fost obținută de un candidat de la profilul științe sociale, de la  Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. În schimb, alți 29 de candidați au obținut medii de peste 9,50, iar 258 de candidați au onbținut medii înîntre 9,51 și 9,50.

Într-un top al promovabilităţii la nivelul liceelor din judeţ, în frunte se clasează Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, cu 183 de candidaţi promovaţi dintr-un total de 204 înscriți.  prezenţi,  înregistrează un procent de promovabilitate 97,34%.

Tot în fruntea clasamentului se află şi  Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, unde din cei 175 de candidaţi înscriși au promovat examenul 169.

La Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” Huşi din cei 30 de candidaţi, au promovat examenul 28 de candidaţi.

Rezultate frumoase și la Liceul Teoretic emil Racoviță Vaslui, unde din 258 candidați înscriși au promovat 246 de elevi , dar și pentru  pentru Colegiul „Cuza Vodă” Huşi, dat cei 229 de candidaţi promovaţi dintr-un total de 235 inscriși.

La Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui , din cei 192 de  candidaţi care s-auînscris la examen,145 au obţinut note de trecere, iar Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad a înregistrat  200 de candidaţi admişi din cei 391 înscriși.  Liceul Teoretic din Codăeşti  este singurul liceu din mediul rural cu rezultate frumoase, având 25 de candidaţi admişi din 44 înscriși.  p

La Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, din 314 candidaţi  au promovat 122, la  Liceul cu Program Sportiv Vaslui din 73 de candidaţi au obţinut note peste 6.00 un număr de 5 de tineri, iar la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, din cei 84 de candidaţi au fost declaraţi „reuşiţi” 26 de candidaţi.

Dezastru în mediul rural unde nu numai că au fost  foarte puţini candidaţi, dar şi mai puțini s-au prezentat și foarte puţin cei care au reuşit să obţină note de trecere. Astfel, la Zorleni, din 56 de candidaţi înscriși, doar 7 au reuşit să treacă de Bacalaureat, în timp ce la Fălciu din cei s-au înscris doar doi candidați, care nu s-au mai prezentat la examen, în timp ce la Vetrișoaia a existat un singur candidat, care nu a obținut medie de trecere.  La Puieşti în schimb au fost 25 de candidați înscriși, au absentat trei şi au promovat doar patru candidați, în timp ce la Vladia s-au înscris la examen 13 candidaţi, au venit la examen 12 dintre ei şi au reuşit să obţină medie de promovare șapte.

După centralizarea datelor de către inspectoratele școlare, vom reveni și cu procente.

(Mihaela Zărnescu)