Solidaritate în rândul fermierilor vasluieni

Tragedia unui tânăr fermier din județ, care și-a văzut munca distrusă de un incendiu, a fost remarcată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale  care a trimis către  Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui o notificare prin care se solicita gâsirea unor soluții perntru ca acesta să fie ajutat.

În urma producerii unui incendiu devastator, în data de 13 mai, anul acesta, Marius Bogdan Bejenaru, din localitatea Moara Grecilor, şi-a văzut distrusă o mare parte din muncă, arzându-i întreaga stână şi fiind afectat un mare efectiv de animale, capre tinere şi adulte, aproximativ 130 de capete, din numărul total al acestora,  respectiv 145 capre mature şi 50 de iezi.

În urma sesizării, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui a sprijinit acest caz, prin întreprinderea unor demersuri de diseminare a informaţiei către agenţii economici din judeţul Vaslui, atât din sectorul zootehnic, cât şi din cel vegetal, solicitându-le acestora, acolo unde situaţia a permis, solidarizarea cu cazul expus. De asemenea, a fost contactată persoana prejudiciată, care a fost invitată la sediul instituţiei, unde au fost purtate conversaţii pe marginea acestei problematici.

Întreprinderea acestor acţiuni a avut un efect pozitiv asupra celor implicaţi, astfel încât s-a concretizat într-un ajutor bănesc, în sumă de 500 de lei, care a fost oferit de către o persoană fizică, în nume propriu, precum şi într-un ajutor constând într-un efectiv de 69 de animale caprine, din care 44 adulte şi 25 iezi. Animalele au fost donate de către reprezentanţii unei firme din judeţul Vaslui, care au fost sensibilizaţi de acest caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.