Ziua Naţională, asigurată de jandarmi

Astăzi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui a avut loc ședința festivă dedicată aniversării  Zilei Naționale a României – 1 Decembrie – Centenarul Marii Uniri.

Cu această ocazie, au fost acordate un număr de 95 de recompense prin ordin de zi pe unitate iar 2 ofițeri și un subofițer au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad. Tot cu ocazia Zilei Naționale, efective ale inspectoratului vor participa Sâmbătă 1 Decembrie la ceremoniiile militare care se vor desfășura în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși.

În această perioadă jandarmii vasluieni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările prilejuite de această sărbătoare, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Ei vor acționa cu preponderență în zonele aglomerate pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional și vor interveni ori de câte ori vor constata fapte ce contravin normelor de conviețuire socială.