#Șî Vasluiul vrea autostradă!

Reprezentanţi ai administraţiilor şi instituţiilor locale, oameni de afaceri, angajaţi din firme, dar şi şoferi aflaţi în trafic au susţinut vineri campania „România vrea autostrăzi #şîeu” şi şi-au oprit activitatea ori şi-au oprit maşinile în trafic timp de 15 minute începând cu ora 15,00.

„România vrea autostrăzi #şîeu” este o campanie iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, cel care a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi. Ulterior, omul de afaceri a anunţat că, pe 15 martie, începând cu ora 15,00, va întrerupe activitatea timp de 15 minute în întregul lanţ de restaurante pe care îl deţine, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din Moldova şi din întreaga ţară. Totodată, el i-a provocat şi pe alţi oameni de afaceri din ţară să-i urmeze exemplul.

Traficul a fost blocat preţ de 15 minute pe DN 24A, la ieşirea din Vaslui spre Bârlad, în semn de protest faţă de lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de restul ţării. Și pe strada Ștefan cel Mare, în centrul orașului, mai mulți șoferi s-au oprit timp de câteva minute bune.

Mobilizaţi pe reţele de socializare, reprezentanţii unor societăţi comerciale, dar şi cetăţeni obişnuiţi s-au alăturat protestului, susţinând necesitatea construirii de autostrăzi şi militând în special pentru o autostradă a Moldovei.

Sursa video – Facebook Andrei Carp