Cine știe să conduce?! Un puști de 16 ani și o doamnă de 50 de ani beată, prinși la volan de polițiștii vasluieni

La data de 11 noiembrie 2023, ora 21.50, polițiștii Postului de Poliție Ferești, din cadrul Secției 2 Politție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Focșeasca, comuna Tăcuta, județul Vaslui, au depistat și oprit în trafic un autovehicul, înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa din direcția Scânteia către satul Focșeasca.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta actele de identitate și ale autoturismului, neavându-le asupra sa, polițiștii au procedat la verificarea acestuia, stabilind că tânărul, în vârstă de 16 ani, din localitatea Focșeasca, nu figura ca fiind deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de ”conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

La data de 12 noiembrie 2023, ora 13.06, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către o femeie de 50 de ani, din comuna Dimitrie Cantemir.

Procedând la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Huși, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a femeii, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.