Săptămână grea pentru șoferii vasluieni: 50 de permise reținute

Pe parcursul săptămânii trecute, în cadrul acțiunilor organizate pe raza județului Vaslui, polițiștii vasluieni au aplicat 643 de sancțiuni contravenționale.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute, acțiuni în sistem integrat, pe raza județului Vaslui care au avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere, conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie și, mai ales, creșterea încrederii populației și asigurării vizibilității elementului polițienesc.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 589 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și alte 54 de sancțiuni la alte acte normative.

95 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 7 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru neacordare prioritate pietoni, 6 pentru neacordare prioritate vehicule, 34 pentru abateri pietoni, 14 pentru abateri bicicliști, iar restul la alte acte normative. Totodată,  polițiștii au reţinut 50 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 8 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și una pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.