Ritm şi armonie la Festivalul de dans “Ritmurile tinereţii”

Vineri, 19 mai, pe scena Casei de Cultură “ Constantin Tănase” Vaslui a debutat ce-a de-a XXIV-a ediţie a Festivalului de dans şi gimnastică “Ritmurile tinereţii”.  În concurs s-au înscris peste o sută de ansambluri de dans din Vaslui, Iaşi şi din Republica Moldova. [n prima zi, pe scenă au urcat fomaţiile de preşcolari şi  cele ale elevilor din clasele primare, care au încercat să îşi arate talentul  pe diverse ritmuri.

Individual, în perechi, în grupuri, formaţii sau ansambluri de dansuri, concurenţii  evolua la mai multe  genuri: gimnastică (aerobic, artistic, ritmic, piramide, mânuiri obiecte, majorete), dans modern (sportiv, latino, breack dance), dans popular (contemporan, stilizat, din dansul popoarelor, fantezii coregrafice), dans cu tem, clasic, balet, jocuri muzicale. Festivalul este organizat de Casă de Cultură “ Constantin Tănase” Vaslui,  în parteneriat cu  Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru toţi” Vaslui.

“Suntem bucuroşi că putem duce mai departe tradiţia acestui concurs şi că elevii, profesorii,  sunt în receptivi la acest eveniment.  Ne bucură şi faptul că avem înscrise în concurs  multe formaţii din mediul rural , de pe Valea Prutului, semn că manifestarea noastră oferă acestor copii un spaţiu de desfăşurare şi afirmare accesibil.  Este evident că juriul, format d8in profesionişti, va avea o sarcină grea.  La final, vom oferi, pe secţiuni şi categorii de vârstă, 20 de trofee, iar toţi participanţii vor fi răsplătiţi cu diplome.   Este o ediţie în care frumuseţea copiilor, a costumelor pe care le au, este pusă în valoare şi de expoziţia de flori din foaierul Casei de Cultură, din cadrul Serbării Florilor. Este o ofertă dublă pentru toţi cei care vor  intra în aceste zile în casa de Cultură, indiferent că vorbim de copii, profesori , părinţi, bunici sau spectatori”, ne-a spus  Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.