FOTO Serbarea Florilor la Vaslui, regal de frumuseţe şi culoare

Sute de flori cu petale catifelate, flori care au rupt din culoarea soarelui, sau cu miros de tandreţe şi duioşie, delicate, parfumate, gata să te poarte în lumea copilăriei, să îţi trezească fiorul primei iubiri sau să te poarte călător prin lumi de poveste, au inundat vineri Centrul Civic al municipiului Vaslui, în ce-a de-a doua ediţie a Serbării Florilor”, manifestare organizată de Primăria Vaslui, în parteneriat cu Sc Goscom SA

Vizitatorii pot admira sau cumpăra nu numai flori de toate mărimile şi culorile, ci şi bulbi, arbuşti sau utilaje agricole specifice activităţilor horticole. Nu lipseşte nici standul Asociaţiei Producătorilor de Lavandă din Vaslui, care se distinge nu numai prin parfumul unic, ci şi prin eleganţa şi rafinamentul produselor prezentate.

La deschiderea expoziţiei de flori, amenajări peisagistice, horticultură şi grădinarit au fost prezente şi oficialităţile oraşului. “Ediţia a doua a Serbării Florilor are un început frumos: printre flori ne bucurăm de prezenţa copiilor care participă la Festivalul de de “Ritmurile Tinereţii” şi avem o vreme senină, cu soare. Le mulţumesc celor care au venit astăzi la Vaslui şi au Expus  ce au mai frumos. O floare, un arbust, ne încântă ochii şi e liniştesc sufletul. Nu ezitaţi să vizitaţi expoziţia din foaierul Casei de Cultură, unde avem expozanţi dragi nouă: primăriile din Huşi, Bârlad, Piteşti, Iaşi, Ploieşti. Tot aici avem reprezentanţii facultăţilor de horticultură de la USAMV Iaşi şi USAMV Cluj, cărora le mulţumesc pentru efortul făcut pentru a fi alături de noi. Nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc celor de la Grădina Botanică Galaţi, care sunt a doua oară alături de noi. În centru, au amenajat standuri, cu talent, migală şi dăruire, expozanţi din Vaslui, dar şi din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Braşov, Alba Iulia, Târgu Mureş, Piteşti, Iaşi, Sf. Gheorghe, Galaţi. Le mulţumesc  tuturor şi sunt convins că şi cei care vor vizita această expoziţie vor aprecia din plin efortul lor”, a spus  Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.  

Potrivit acestuia, din acest an, fiecare expozant a fost invitat să dăruiască organizatorilor căte o plantă, care apoi va fi sădită într-un loc special amenajat, astfel încât manifestarea să dăinuiască cât mai mult. Expoziţia va rămîne deschisă până duminică seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.