Razie pentru combaterea evaziunii fiscale: controale în magazine, zeci de amenzi pentru activităţi ilicite

Duminică, 8 decembrie, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui   au acționat pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a altor forme ale criminalitaţii economico-financiare.  

În cadrul  acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 78 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale,  în valoare de 107.500 lei. Dintre acestea, 54 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 21 la abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar 1 sancţiune a fost aplicată pentru fapte prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Totodată polițiștii au constatat și 1 infracțiune la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.351 lei și a fost indisponibilizată suma de 2.554 lei.