Râurile care traversează județul Vaslui, sub coduri de atenționare

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seară, o avertizare Cod roșu de inundații, valabilă pe râul Tutova, pe raza județelor Bacău și Vaslui, până duminică dimineață.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 13 mai, ora 18:20 — 14 mai, ora 6:00, pe râurile din bazinul hidrografic Tutova — bazin hidrografic amonte Ac. Cuibul Vulturilor (județele Bacău și Vaslui), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare. De asemenea, fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare în bazinul hidrografic superior al râului Tutova, în amonte de S.H. Rădeni.

Pe de altă parte, până duminică la ora 12:00, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râul Bârlad — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (pentru bazinele hidrografice aferente județelor: Iași, Vaslui, Neamț, Bacău și Vrancea).

Avertizările au fost deja transmise către: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională ‘Apele Române’, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă Prut-Bârlad și Sistemele de Gospodărire a Apelor: Iași, Vaslui, Neamț și Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.