Grădina Zoologică Bârlad și-a îmbogățit colecția cu o pereche de zebu

Recent, Grădina Zoologică Bârlad și-a îmbogățit colecția de animale cu o pereche de zebu, o specie de ierbivore din Asia de Sud, cunoscută sub denumirea de bovină indiană.

De la mijlocul săptămânii trecute, animalele din țarcurile Grădinii Zoologice Bârlad au colegi noi. O femelă și un mascul de zebu s-au alăturat colecției de animale existente deja. Perechea de zebu a fost primită pe 11 mai, cu titlu de donație, de la Parcul Zoo Oradea.
Femela are aproape un an, iar masculul are doi ani. În prezent, sunt în carantină, dar după câteva zile vor fi mutate în țarcul de lângă cămila Loretta, unde vor putea fi admirate de vizitatori. Zebu e un ierbivor specific Asiei de Sud, cunoscut sub numele de bovină indiană. Nu e pretențios la mâncare, iar exemplarele sunt deja aclimatizate la condițiile din România.
În curând, Zoo Bârlad și-ar putea îmbogăți colecția cu alte exemplare noi. Se duc tratative cu Zoo București, unde au fost direcționate animalele care nu mai erau în siguranță la Circul „Globus”, pentru o pereche de tigri siberieni, dar până când unul dintre puii de leu născuți la Bârlad (King Paraschiv și Thor) nu va fi mutat la un alt parc zoo din țară, tigrii  nu vor putea fi aduși aici.
Reprezentanţii Grădinii Zoologice Bârlad afirmă că îşi mai doresc un mascul de cămilă cu două cocoașe şi o pereche de iaci tibetani, dar intenţionează să cumpere şi un mascul de zimbru, de la Parcul Natural Vânători, județul Neamț.

Grădina Zoologică Bârlad funcţionează ca serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Bârlad , fiind înfiinţată în anul 1959 ca punct zoologic în Parcul de Cultură al oraşului . Are o suprafată totală de 56.043 mp din care 32.043 mp spatiu expozitional, 24.000 mp spaţii administrative şi o suprafaţă construibilă de aproximativ 2.000 mp .

Grădina Zoologică Bârlad este deschisă publicului pe tot parcursul anului. Ca structură, are un pavilion destinat reptilelor , unde sunt expuse 6 specii de şerpi constrictori, alligator de Mississipi şi iguana verde, pavilion de păsări exotice ce înglobează aproximativ 150 de păsări din speciile: Peruş ondulat , Peruş Ninfa , Rozela , Agaponis , Cântători şi Micul Alexander;

În restul spaţiilor sunt prezentate mamifere şi păsări din fauna exotică şi autohtonă, printre cele mai spectaculoase fiind speciile: tigru Bengalez, leu, jaguar, raton, precum şi două specii de maimuţe. În ultimii ani Grădina Zoologică Bârlad a fost supusă unui proiect de modernizare ce a implicat extinderea spaţiilor de mişcare la speciile deficitare, precum şi refacerea reţelei de canalizare şi a aleilor de vizitare.

Anual, Parcul Zoo din Bârlad este vizitat de aproximativ 50.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.