Proiectile neexplodate, descoperite la Vulturești

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit pentru asanarea mai multor proiectile descoperite în localitatea Vulturești, comuna Vulturești, în urma unor săpături efectuate chiar în fața primăriei.
La sosirea echipajului de intervenție, fusese găsit un proiectil, săpăturile fiind continuate până la înlăturarea pericolului. După aproximativ patru ore de muncă, pirotehniștii au scos la suprafață peste 80 elemente de muniţie. Astfel, au fost găsite nouă proiectile de artilerie calibrul 75 mm, o bombă de aruncător calibrul 60 mm, un proiectil de artilerie calibrul 105 mm, cinci tuburi proiectile calibrul 75 mm, un tub proiectil calibrul 14,5 mm, 60 cartușe calibrul 7,62 mm și șase tuburi cartușe calibrul 7.62 mm.
În acest moment, toată muniția găsită este transportată în siguranță la depozitul special amenajat pentru astfel de muniții rămase neexplodate, urmând ca acestea să fie distruse la o dată ulterioară.

⚠️ Atenție!

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri de prevenire:
⛔nu atingeți aceste elemente;
⛔nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;
⛔ nu încercați să demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
☎️ anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.