Primul viscol, primele probleme: drumuri înzăpezite, școli închise, localități fără energie electrică

Prima zăpadă și primul viscol din acest an au determinat și primele probleme. La prima oră a dimineții,  Delgaz Grid anunța două localități rămase total fără curent electricȘ Duda și Arsura, în timp ce la Murgeni și Fălciu au fost afectați doar o parte din consumatori. În total au fost afectați 2.326 consumatori. Pentru rezolvarea problemelor din cele patru localități au fost trimise să intervină două echipe. La ora 10.00, Delgaz Grid afirma că mai sunt  afectați doar 1.370 de abonați din localitățile Arsura și Duda.

Pentru că microbuzele școlare nu au putut străbate până în unele sate, 19 școli cu personalitate juridică au raportat un număr de 67 de  unități școlare închise, din comunele Ciocani, Zăpodeni, Pogana, Roșiești, Vutcani, Bunești-Averești, Mălușteni, Rebricea, Gârceni, Arsura, Șuletea, Lipovăț, Zorleni, Poenești, Laza, Solești, Tanacu, Vulturești și Deleni. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, orele vor fi recuperate ulterior.
Pe parcursul dimineții s-au semnalat și drumuri blocate un segment din DJ Ghermănești-Arsura,  blocaj pe DJ Codaesti-Danești și mai multe drumuri comunale din comuna Rebricea (Rebricea-Draxeni, Rebricea-Tatomirești, Rebricea-Crăciunești și Rebricea-Rateșu Cuzei-Bolati-Draxeni). Până la 12.30, drumurile județene, pe care s-a acționat cu căte o autofreză și un buldoexcavator, fuseseră deblocate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.