Primăria va amplasa un nou bust în Vaslui

Primăria va amplasa un nou bust în Vaslui. Acesta aparţine generalului Ioan Răşcanu, fost ministru al Armatei şi primar al Vasluiului în perioada 1938-1942.Bustul, donat de sculptorul vasluian Gheorghe Alupoaie, va fi amplasat în parcul de la intersecţia străzii Mihail Kogãlniceanu cu Nicolae Iorga, investiţia Primăriei, constituind doar finanţarea pentru ridicarea soclului şi montarea plăcii de marmură de pe acesta.

Într-o perioadă relative scurtă, acesta a reuşit realizarea unor obiective importante în municipiu: sub indrumarea lui a fost construitã uzina electricã şi, ulterior, s-a realizat iluminatul public electric, sistematizarea Grãdinii Publice, actualul Parc Copou. Este ctitorul Bisericii „Sfânta Paraschiva” şi a monumentului Eroilor Neamului, din Cimitirul „Eternitatea”, a organizat cantine şcolare şi a modernizat Şcoala de Arte şi Meserii, în clădirea cãreia funcţioneazã acum Secţia TBC a Spitalului Judeţean Vaslui. Tot în timpul mandatului de primar al generalului Ioan Rãşcanu a fost sistematizatã zona centralã a oraşului, fiind inceputã construirea celui mai mare cartier, Ştefan cel Mare.
„Pentru toate acestea, un omagiu, prin amplasarea unui bust al Generalului Ioan Răşcanu în municipiul Vaslui, vine ca o recunoaştere, în timp, a omului care a sfinţit locul pe unde a trecut”, a spus Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.