”Bătrâna și Extraterestrul”: o nouă călătorie în universul umorului, semnată de Romeo Crețu

Vineri, 8 decembrie, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul Vaslui” a fost gazda unui eveniment remarcabil: lansarea volumului “Bătrâna și Extraterestrul”, semnat de talentatul jurnalist Romeo Crețu. Această lansare a fost așteptată cu entuziasm, oferindu-le celor prezenți o incursiune captivantă în universul umorului literar.

După impresionantul său debut cu “Un caz de (de)posedare”, în care autorul a explorat subiecte complexe sub forma unei piese de teatru, Romeo Crețu revine în 2022 cu o nouă creație literară – “În redacție”. Această carte de povestiri umoristice a câștigat recunoașterea la Festivalul Umorului de la Vaslui și la Concursul Național de Literatură Umoristică de la Brăila, consolidându-și astfel statutul în lumea literaturii umoristice.

Lansarea volumului de astăzi a avut loc în fața unui public numeros, format din iubitori de literatură, curioși să descopere universul amuzant creat de Romeo Crețu. Acțiunea a fost moderată de Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene. Autorul a împărtășit detalii din procesul său creativ și a adus lumină asupra inspirației sale, subliniind faptul că personajele, deși declarate fictive, sunt construite cu atâta veridicitate, încât te determină să le recunoști în situații și tipologii cotidiene.

Cele două volume anterioare și prezentul volum, “Bătrâna și Extraterestrul”, demonstrează diversitatea abordărilor și versatilitatea lui Romeo Crețu în universul literar. Cu un simț al umorului fin și o abilitate de a captiva cititorii, autorul livrează o carte scrisă cu frumusețe și cursivitate, care îl propulsează în elita scriitorilor vasluieni.

Evenimentul a fost onorat de prezența a doi prezentatori distinși, profesorul dr. Pavel Toma și dr. Valeriu Lupu. Aceștia au adus în discuție aspecte cheie ale volumului, evidențiind calitățile literare și umoristice ale lui Romeo Crețu. Publicul a fost captivat de prezentări și, cu siguranță, așteaptă cu nerăbdare să exploreze paginile pline de haz ale noului volum. Curiozitate manifestată dealtfel și de invitații care au ținut să ia cuvântul: prof. Gabriela Crețu, Mihai Botez, prof. Corneliu Bichineț, prof. Marin V. Dumitru.

“Bătrâna și Extraterestrul”  promite  să fie o carte un pilon important în peisajul literar vasluian, aducând un zâmbet pe fețele cititorilor și confirmând, încă o dată, că umorul este un limbaj universal.