Presedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru: “Îi recomand domnului Buzatu să nu ne mai sune primarii!”

Liberalii vasluieni se declară mândri de rezultatele obţinute la primul tur de scrutin a alegerilor prezidenţiale, se pregătesc intens pentru cel de-al doilea tur de scrutin, iar presedintele organizaţiei judeţene, dr. Nelu Tătaru, îi cere public liderului PSD, dumitru Buzatu Ţ să nu mai sune primarii PNL”. Acesta este, pe scurt, rezumatul unei conferinţe de presă  organizată joi, 14 iunie, de către conducerea PNL Vaslui. În ce măsură schimbările din instituţii, anunţate la nivel naţional, vor viza şi directorii din judeţ, Nelu Tătaru a oferit un răspuns evaziv: “Vom vedea după alegeri!”

“Este pentru prima dată când, la nivelul judeţului Vaslui, PNL câştigă un ciclu de alegeri, lucru care ne face să credem că, pe de o parte,  suntem pe un drum bun ca nivel de organizare, pe de altă parte, că populaţia judeţului Vaslui nu mai poate fi aşa de uşor dusă pe o pistă greşită. Este un rezultat care ne mulţumeşte, dar credem că PSD va forţa foarte mult în turul doi, singurul amendament pe care vreau să îl fac, este că îi recomand domnului Buzatu să nu ne mai sune primarii! Dacă a ajuns la concluzia că ai lui nu îl mai ascultă, să nu îi sune pe ai noştri, pentru că dacă ai lui nu pot să o sune pe doamna Dăncilă, ai noştri nu o vor face în niciun caz. Sarabanda de întâlniri din Consiliul Judeţean în care primăriile liberale sunt vitregite, iar celor din PSD sunt din abundenţă alimentate cu fonduri, va face să se schimbe cumva soarta judeţului Vaslui”, a spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că a fost un tur de scrutin în care reprezentanţii PNL nu au observat tentative de fraudă, dar în rural mobilizarea a fost mai mică decât în mod obişnuit.

Cele peste 48.000 de voturi obţinute, cu procente ridicate în Vaslui şi Huşi, le dau liberalilor speranţe la câştigarea alegerilor din turul doi, dar şi la alegerile locale din vara anului viitor.

“În perspectiva turului doi am avut , şi vom avea, discuţii în ceea ce priveşte mobilizarea partenerilor noştri de la moţiunea de cenzură, pentru mobilizarea electoratului candidatului lor din primul tur.  Sperăm într+un tur doi cu o prezenţă cel puţin la fel de bună, sperăm că lumea s-a edificat cu privire la direcţia în care o ia şi judeţul Vaslui şi sperăm la un tur doi în care omul rezultat să poată aşeza pe o altă direcţie şi judeţul Vaslui pentru alegerile locale şi parlamentare”, a mai spus preşedintele PNL Vaslui.

La Vaslui, liberalii au câştigat alegerile în patru orase si municipii, dar şi în 35 de comune din judeţ. Pentru că niciodată PNL nu a avut astfel de rezultate, liderii judeţeni consideră că sunt pe drumul cel bun. Acesta spun că în această perioadă activitatea lor se axează strict pe mobilizarea populaţiei la alegeri, iar despre “epurarea” instituţiilor publice, de care vorbea primul-ministru Ludovic Orban, “vom vorbi după turul doi”.