Polițiștii vasluieni se vor mobiliza și de Bobotează

Peste 650 de angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au aflat, la datorie, în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, participând la aproape 300 de intervenții. Având în vedere Sărbătorile Religioase din următoarea perioadă, polițiștii vasluieni vor fi din în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii.

În contextul sărbătoririi Anului Nou, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au fost angrenate în asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, nefiind înregistrate incidente deosebite.

Pe parcursul celor patru zile, polițiștii vasluieni au avut 298 de intervenții, din care 246 sesizate prin SNUAU 112, au început cercetările cu privire la comiterea a 106 infracțiuni și au aplicat peste 275 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 180.000 lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe cele mai aglomerate trasee pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor de circulație.

Au fost depistați și conducători auto care nu au respectat regulile de circulație, fiind reținute 30 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare. Principalele cauze care au determinat reținerea acestora au fost depășirea limitei legale de viteză (13)și conducere sub influența alcoolului (8).