PNL acuză PSD de încălcarea legii electorale

PNL Vaslui a sesizat astăzi Biroul Electoral Judeţean în legătură cu două „încălcări grave la legea electorală, mai exact de mituire electorală”, după cum a precizat senatoriul Dan Marian, preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Vaslui, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta susţine că, la Berezeni, deputatul Toader Dima, candidat PSD la primăria din localitate, a împărţit localnicilor mici şi pui de o zi. „Mai grav este că, avem informaţii, la infracţiunea de dare de mită s-au folosit minori, care au fost îmbrăcaţi cu tricouri şi au purtat şepci roşii, cu însemnele partidului”, a spus Dan Marian
Al doilea caz sesizat de acesta este la Laza, unde candidatul PSD, Lăcrămioara Nicolae, a dat o adevărată petrecere, la care zeci de săteni au mâncat şi au băut. „Aceasta nici măcar nu ştie să mintă, afirmând că a aniversat „nunta de aur” care se aniversează la 50 de ani de căsnicie. Dumneaei are 55 de ani… PNL vrea să înainteze o plângere penală contra PSD şi Organizaţiei Judeţene PSD. Vom sesiza Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Autoritatea Electorală Permanentă”, a spus Dan Marian, afirmând că deţine dovezi care îi susţin afirmaţiile de mită electorală.
Preşedintele PNL Vaslui a afirmat că deţine dovezi de incalcare a legii electorale şi de către un alt partid, dar fapta este mai puţin gravă. Se pare că Organizaţia PNL va sesiza Biroul Electoral cu privire la folosirea de către ALDE Vaslui a unui banner imens, afişat la lansarea candidaţilor de sâmbătă, 7 mai.

Şi PNL Vaslui a fost acuzat că a încălcat legea electorală

PNL Vaslui a fost primul partid pentru care s-a primit plângere la BEJ, referitor la faptul că a încălcat legea privind afişajul, candidatul PNL la Primăria Vaslui lipind două afişe pe un singur panou. Acesta nu a fost sancţionat, singură măsură impusă fiind cea de a dezlipi unul din afişe. (Zărnescu Mihaela)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.