Fermierii anunță marșuri de protest. Mâine, vor ieși cu utilajele în stradă

Mâine, 7 aprilie, începând cu ora 14:00, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (ACCEPT) ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI  va organiza un marș cu utilaje agricole în municipiile Iași,Vaslui și Botoșani.

”Menționăm că protestul se desfășoară în condițiile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea ăi desfășurarea adunărilor publice (publicată in Monitorul Oficial nr. 192 din 25 septembrie 1991) și este autorizat de către autoritățile competente.

Protestul exprimă strigătul de disperare privind tergiversarea acordării despăgubirilor pentru calamitățile culturilor din primăvara anului 2020 și întârzierea plățiii procentului rămas de plată pentru culturile din toamnă, din anul 2019.

Cerem imperativ ministrului, domnului Florian-Vasile Câțu, să plătească despăgubirile pentru culturile calamitate din sume identificate la propunerea alianței pentru Agricultură și Cooperare”, a precizat Emil Bălteanu, președintele  ACCPT județul Iași.

ACCPT Iași (GRÂNARII „DĂ-TE PE BRAZDĂ”) este asociatie non profit a fermierilor din judetele de est ale Romaniei (SV, BT, NT, IS, BC, VS, VN, GL, BZ), cu sediul in judetul Iasi si un numar de 110 membri fermieri ce lucreaza o suprafata de peste 40.000 ha.

ACCPT Iași este membru al APPR, care alături de alte 3 organizații importante (PRO AGRO, UNCSV, LAPAR) formează ALIANTA PENTRU AGRICULTURA SI COOPERARE, una dintre cele mai reprezentative ”voci” ale fermierilor în relația cu instituțiile, la nivel național și internațional.

De reținut, nu este pentru prima dată când fermierii din Moldova ies în stradă, pentru a-și cere drepturile, un miting de protest având loc la Vaslui pe data de 4 martie, a.c.

ITINERARIILE DE DESFĂȘURARE A MARȘULUI:

    1. IASI: VALEA LUPULUI – BULEVARDUL PACURARI – BULEVARDUL INDEPENDENȚEI – ANASTASIE PANU – INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IAȘI (STAȚIONARE 5 MINUTE)- SPLAI BAHLUI  – CANTA – VALEA LUPULUI.
    2. VASLUI: CRUCEA GĂRII ( str. Ștefan cel Mare) – BULEVARDUL TRAIAN- STR. ALECU DONICI- STR. NICOLAE BĂLCESCU- STR ȘTEFAN CEL MARE- PREFECTURA JUDEȚULUI VASLUI (STAȚIONARE 5 MINUTE) – CRUCEA GĂRII;
    3. BOTOȘANI: E-ON ROMÂNIA (CALEA NAȚIONALĂ) – STRADA ARHIMANDRIT MARCHIDAN – STRADA CUZA VODĂ – CALEA NAȚIONALĂ.