”Pentru surâsul unui copil”

Miercuri, 6 decembrie, 36 de preșcolari  de la Grădinița cu PN Solești au așteptat, cu emoție, invitați.

A fost vorba de partenerii din cadrul Proiectului SNAC, ”Pentru surâsul unui copil!”, derulat de Grădinița cu PP nr. 3 și de Grădinița nr. 12  Vaslui, în parteneriat cu Grădinița cu PP nr 19 Vaslui și Grădinița cu PN Solești.  Aceștia nu au venit cu mâna goală, ci cu zeci de pachete cu jucării, recuzite, dulciuri, hăinuțe.

La rândul lor, copiii celor două grupe de la Solești i-au răsplătit pe oaspeți cu un program artistic și cu mici obiecte decorative specifice sezonului,  realizate de ei, împreună cu educatoarele.

”Știm că toți copii își lustruiesc din timp ghetuțele,  în aștreptarea lui Moș Nicolae. Iar dacă unora Moșul a reușit să le pună în timpul nopții cadourile pregătite, pentru alți copii are nevoie de ajutoare.  Anul acesta ne-am propus să fim noi ajutoarele Moșului, pentru copiii de la Solești.

Acțiunea de astăzi, intitulată generic ”Pentru surâsul tău copile, un dar de la Moș Nicolae…” face parte din Programul strategiei naţionale  de acţiune comunitară“Pentru surâsul unui copil…”, care  ne responsabilizează şi ne determină să antrenăm pe cei din jurul nostru să fie  buni, presupune încurajarea preşcolarilor în a fi generoşi.   Din păcate, există în jurul nostru copii care nu se pot bucura pe deplin de viaţă. Şi ne-am gândit aşa: în primul rând, preşcolarii noştri trebuie să acorde atenţie acestor copii, să le spună o vorbă bună şi apoi să le ofere câte ceva, dacă doresc. Şi ce poate fi mai înălţător decât generozitatea, altruismul şi iubirea faţă de semeni? Şi ce poate fi mai minunat decât faptul că, atunci când ţi-e greu, cineva se gândeşte la tine?  Preşcolarii nostri au înţeles că gestul lor poate aduce bucurie…”, a spus  prof. Daniela Iftimie Atofanei, unul din cei doi coordonatori ai proiectului, alături de prof. Alina Borza.

Impresionate de frumusețea și inocența copiilor de la Solești au fost și cele două educatoare, prof Dorinela Turbatu-Balan și prof. Delia Manolache, de la grupa mică, a ”Fluturașilor”, de la Grădinița nr. 19 Vaslui, parteneră în proiect.  ”Am întâlnit la Solești copii minunați, iar bucuria cu care au primit darurile noastre este un motiv puternic pentru a continua proiectele de acest gen. La Solești ne-am propus să ne întoarcem și în primăvară, cu un număr mai mare de copii, oferindu-le tuturor posibilitatea să socializeze, să observe împrejurimile și să afle lucruri noi legate de aceste locuri minunate, încărcate de istorie”,  a spus prof.  Dorinela Turbatu-Balan.

”Nu putem decât să le mulțumim partenerilor noștri din proiect. Pentru cei mai mulți dintre copiii de la Solești , darurile primite astăzi sunt singurele cadouri adevărate pe care le primesc de Sărbători. Le mulțumim tuturor celor care au făcut efortul de a aduce bucurie în sufletele micuțe ale acestor copii”, a spus Crenguța Crețu, educatoare la Grădinița Solești.

                                     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.