Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Pentru 400 de copii din mediul rural, Moș Crăciun a fost adus de Asociația Empatic - Ziarul de Vaslui

Pentru 400 de copii din mediul rural, Moș Crăciun a fost adus de Asociația Empatic

Peste 400 de copii, din comunele Dumești, Solești, Deleni, Bogdănești și Roșiești s-au bucurat anticipat de darurile oferite de Crăciun, în cadrul campaniei umanitare „Fii și tu un Moș Crăciun!  Pune într-o cutie, un strop de bucurie”, derulată de Asociația Empatic în parteneriat cu ziaruldevaslui.ro. În ultima zi în care au fost împărțite darurile, copiii au avut parte și de prezența unui Moș Crăciun surpriză: Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. 

Sâmbătă, 19 decembrie, Moș Crăciun, împreună cu membrii Asociației Empatic, a pornit  la drum de la primele ore ale dimineții, având ca destinație clară copiii din comuna Bogdănești. Apariția moșului a stârnit senzație, dar și emoție, cei mici așteptând cu nerăbdare cadourile oferite de Moș. Acestea nu au fost deloc puține: dulciuri și jucării, dar și cutii surpriză, cu hâinuțe și încălțăminte, cu produse de igienă, jucării, cărți  și dulciuri, pregătite cu drag, potrivit vârstei fiecăruia. Și nu a fost copil pe care să îl vadă Moșul  și să nu îi ofere câte ceva.  Bucuria a fost pe măsură, chiar dacă condițiile impuse de pandemie au făcut ca darurile să se împartă pe la porți. Pentru cei la care Moșul nu a ajuns au fost lăsate daruri la Primăria din localitate, urmând ca acestea să fie împărțite în zilele următoare.

Următorul popas a fost la Roșiești, unde alți copii s-au entuziasmat la apariția lui Moș Crăciun. Și aici au fost lăsate daruri pentru copiii la care, din diverse motive, Moșul ajunge mai greu.

“Aceasta a fost ultima din activitățile pe care le-am derulat în luna decembrie, în cadrul cărora am adus zâmbete pe chipul a peste 400 de copii. Ne-am dorit ca aceste daruri să aducă un strop din magia sărbătorilor celor cărora soarta le-a fost potrivnică. Însoțiți de primarul Ioniță Barnea Ciprian  am fost în satul Valea Mare, din comuna Dumești, o comunitate extrem de săracă, unde am dus nu numai produse alimentare, dulciuri și jucării, dar și îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și multe altele.  Pentru copiii de la grupa mare de la Grădinița Solești, cadourile au ajuns prin intermediul educatoarei Crețu Crenguța, iar la copiii din familiile defavorizate din comuna Deleni cadourile au ajuns prin intermediul doamnei Gabriela Grigoruță, asistent social  în comună și, totodată, vicepreședinte al Asociației Empatic. În comunele vizitate astăzi, ne-a însoțit Andreea Vasluianu, asistent social la Primăria Bogdănești, dar și primarul comunei Roșiești, Florin Anea.

Am avut bucuria de a-l avea alături de noi și pe Moș Crăciun! De data aceasta unul special, reprezentat de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, cel care ne-a susținut dealtfel în toate acțiunile derulate până acum. Mulțumim acestuia, dar și tuturor celor fără de care campania noastră nu ar fi avut o asemenea amploare: SC Nomis 2003 SRL, Loredana Georgiana Rotaru și părinților elevilor Școlii de dans ”Happy Steps”, Asociației Caritas Iași, prof. Mihaela Ionașcu și clasei sale, precum și tuturor celor care, din țară sau din străinătate, au pregătit cadouri pentru acești copii.

Nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor noștri, celor care zile întregi au cărat, sortat, împachetat: Gabriela Grigoruță, Petronela Hurdubaia, Ana-Maria Obreja, Alina Vițelaru, Roxana Sava, Vlad Ghețu.

Tuturor, sărbători fericite, cu sănătate și liniște în suflet!” – Mihaela Zărnescu, președintele Asociației Empatic.