Patronul unei clinici din Vaslui, condamnat la închisoare. Sute de pacienți au fost expuși pericolului

O clinică medicală din Vaslui și-a pus clienții în pericol, deoarece unul dintre computerele tomograf folosite de medici era defect. Din acest motiv, șeful clinicii s-a ales cu dosar penal, primind o condamnare la închisoare, pentru că nu a permis ca aparatul să fie scos din uz, deși folosirea sa venea cu riscuri pentru pacienții supuși examinărilor radiologice.

Este scandal la o clinică privată din Vaslui acolo unde sănătatea pacienţilor a fost pusă în pericol, după ce au fost investigați un aparat tomograf defect. Directorul unităţii medicale a fost condamnat la închisoare în acest caz. Este vorba despre omul de afaceri Cătălin Marius B,, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT şi vizează fapte care s-au petrecut în perioda 2013-2017.

El a fost acuzat că a permis ca în clinica sa medicală, mai exact în laboratorul de computer tomograf, să funcţioneze aparatură care nu mai avea autorizaţie de utilizare. În plus, în urma unor verificări tehnice au fost constate defecţiuni ale instalaţiei care au pus în pericol pacienţii. Judecătorii care l-au condamnat au susţinut că infracţiunea comisă, aceea la siguranţa acitivăţii nucleare, a produs urmări periculoase faţă de pacienţii care au fost examinaţi radiologic. Inclusiv societatea care administra clinica medicală a fost condamnată cu o amendă penală de 750.000 de lei. Deiczia nu este definitivă.