Fără permis sau cu băutura în cap, prinși pe drumurile din județ la volan

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Luni, 10 ianuarie 2022, ora 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24A, în orașul Murgeni,  județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Ciocani, județul Vaslui. 

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

**

Marți, 11 ianuarie 2022, ora 20:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din sat/comuna Tanacu, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din aceeași localitate. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

***

Astăzi, 12 ianuarie 2022, ora 03:10, polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Stroe Belloescu, în municipiul Bârlad,  județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Perieni, județul Vaslui. 

Acesta a prezentat, pentru control, un permis de conducere provizoriu, emis de către autoritățile din Marea Britanie. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu îi conferă persoanei deținătoare dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din România. 

Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.