O femeie grav rănită, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat într-o râpă

Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă,cu două autospeciale în localitatea Pogana, unde o femeie a fost grav rănită după ce autoturismul în care circula împreună cu doi bărbaţi a căzut într-o râpă adâncă de zece metri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la faţa locului au fost trimise o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

„Ajunse la locul producerii accidentului, echipajele de intervenţie au găsit un autoturism marca Volkswagen Touran răsturnat pe cupolă şi căzut într-o râpă adâncă de cel puţin zece metri. Autoturismul răsturnat se afla într-o poziţie instabilă, astfel că intervenţia a fost una foarte dificilă. În momentul producerii accidentului rutier, în autoturism se aflau trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, cei doi bărbaţi au reuşit să se autoevacueze, în cele din urmă aceştia reuşind să o scoată şi pe femeie, care se afla în stare de inconştienţă. Imediat, autoturismul a luat foc în urma scurgerilor de combustibil şi a producerii unui scurtcircuit la instalaţia electrică. Incendiul a fost lichidat de pompierii bârlădeni, după care victimele au fost scoase din râpă. Femeia a fost transportată în stare de inconştienţă la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ Bârlad. Bărbaţii, din declaraţiile acestora, paznici de noapte la spitalul bârlădean, au refuzat transportul la o unitate medicală de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

La intervenţie au participat două echipaje formate din nouă subofiţeri. Având în vederea adâncimea râpei, pompierii au acţionat fiind asiguraţi pe tot parcursul intervenţiei de corzi şi cordeline. Poliţiştii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul. AGERPRES