O carte pe zi: ”Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat”, de Steve Harvey

”Trebuie să stăm de vorbă.

Puține sunt cuvintele mai amenințătoare decît acestea pentru un bărbat.- mai ales atunci cînd cea care le spune este o femeie și el se află la celălalt capăt. Aceste cinci cuvinte pot să însemne doar două lucruri pentru  pentru bărbați: fie am făcut ceva rău sau, mai rău, voi chiar vreți să stăm pur și simplu de vorbă, la propriu.

Noi înțelegem că nu suntem esența perfecțiunii și vor exista momente cînd sunteți furioase pe noi și aveți nevoie să ne spuneți asta; înțelegem asta deși nu vrem neapărat să trebuiască să ne concentrăm la o predică furioasă, lungă de o oră despre felul în care am dat-o-n bară. Dar și mai mult?

Niciun bărbat nu vrea să piardă vremea trăncănind cu tine ca și cum ar fi una dintre prietenele tale. Niciodată. Pur și simplu, nu e în ADN-ul nostru să stăm degeaba, să bem cafea și să ne ștergem ochii cu șervețele ca și cum ne-am afla la o întâlnire a Alcoolicilor Anonimi sau pe canapeaua vreunui psiholog, încercînd să ne luăm  o greutate de pe inimă. Atunci cînd bărbații stau de vorbă și mai ales atunci cînd ascultă, fac asta cu un scop.

Noi nu ne descărcăm nervii.

Noi vrem să corectăm situația care afectează echilibrul, indiferent care e aceasta. ”

Astăzi vă prezentăm o carte comercială, care intră în categoria cărților de dezvoltare personală și a cărților despre relații și iubire. „Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat” este structurată în patru părți și 21 de capitole,  este scrisă într-o manieră amuzantă și ușor de citit.

Tehnicile și strategiile sunt clare și simplu de aplicat. Cu alte cuvinte, este genul de carte care te învață concret ce este bine și ce nu este bine să faci în relația cu bărbatul tău sau cu viitor tău bărbat, chiar dacă nu l-ai cunoscut încă.

Dacă sunteți într-o relație stabilă și doriți să primiți inelul, această carte este pentru dumneavoastră.  Dacă sunteti căsătorită și vreti să recâștigați controlul si sa va consolidati legatura sau daca v-ati saturat sa fiti tratata ca o jucarie, puteti folosi aceasta carte ca pe un instrument – sa luati fiecare dintre principiile, regulile si ponturile din acest ghid practic si sa le utilizati pentru a anticipa planul de joc al unui barbat si pentru a riposta cu o ofensiva si o defensiva de neoprit.

Atentia unui barbat se concentreaza pe cine este el, cu ce se ocupa si cat de mult castiga, pana cand are sentimentul ca si-a indeplinit misiunea. Iar pana la indeplinire, femeile au loc in viata lui doar intr-o mica masura. Dacă vă întrebați cât de serioase sunt intențiile lui și cât de puternice îi sunt sentimentele, o să aflați și care este diferența de atitudine între un ”trofeu” și o femeie care trebuie păstrată.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene