O carte pe zi: “Cu dragostea la control”, de Katie Fforde

”Dora oftă.

-Ar fi bine să evit stresul la vârsta mea? Sunt tânără!

-Da, numai că ai trecut printr-un fel de trauma și dacă muncești pe un șantier naval nu înseamnă că te duci la mănăstire, să duci o viață contemplative. Te vei stresa cumva și acolo. Probabil. Numai că altfel.

Dorei începu să-l surâdă idea.

-Și poate ar trebui să mă adaptez la noua mea viață. Cum ar veni, am avut aceeași slujbă de când am renunțat la colegiu. Acum am un job nou. Poate o să rămân acolo vreo doi ani. Nici nu se simt de fapt.

-ai numărul lor? Întrebă Jo râzând.

-Nu, dar am numărul lui Tom. Îl are el, spuse Dora când o luară spre dană.

-Sună-l acum. Prezentul e cel mai potrivit moment dintre toate.

 Dora nu-i mai telefonase de un secol vreunui băiat în afară de John, sau cel puțin așa avea impresia”

”Cu dragostea la control” este un roman inteligent si amuzant, beneficiind de toate ingredientele care au făcut‑o celebră pe Katie Fforde.

 Când soțul o părăsește din senin pentru o femeie mai tânără și mai frumoasă, Jo se pomenește în situația de a‑și schimba traiul tihnit și casnic pe o existență mult mai aventuroasă, pe o barjă de pe Tamisa. Obișnuită fiind să trăiască din banii soțului, nu‑i ia mult să‑și dea seama că va avea nevoie de o reprofilare rapidă pentru a reuși să‑și câștige existenta ca femeie independentă. Dora, cealaltă eroină a cărții, evadează din fața obligațiilor de familie și din atmosfera apasatoare de provincie pentru a scăpa de o viitoare căsnicie lipsită de pasiune, ajungând astfel sub aripa protectoare a lui Jo. Cu toate că nu se pricep deloc la ambarcațiuni și la chestiuni navale în general, ambele femei sunt hotarâte s‑o scoată singure la capăt, barbații fiind, pentru ele, ultimul punct de interes din lume. Dar se trezesc implicate într‑o aventură inedită pe mare, în compania a doi pretendenți care cu greu se lasă respinși.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene