Noua “armă” a Serviciului Rutier face primele “victime”

Poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au depistat ieri, pe parcursul a trei ore, 53 de persoane care conduceau cu viteze peste limita legală. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 134 de km/h.

În ziua de 05 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier au acționat, cu pistolul radar din dotare, pe D.E 581 și D.N 15 D pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

Pe parcursul a trei ore, polițiștii au depistat 53 de șoferi care circulau pe drumurile publice și au depășit limita legală de viteză. De asemenea, în cazul a 8 conducători auto s-a luat măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile..

Viteza maximă înregistrată de polițiști a fost de 134 de km/h pe un sector de drum cu limită de 50 km/h.

Șoferii depistați circulând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Polițiștii reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.