Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui: ”Poziţia liberalilor este fermă în a cere renunţarea la Declaraţia 600”.

Comunicat de presă  PNL Vaslui  –  „După reacţiile vehemente ale celor peste 200.000 de români (actori, jurnalişti, avocaţi, notari, medici, arendaşi, proprietari de imobile închiriate şi nu numai), precum şi dupa reacţiile prompte şi argumentate ale membrilor Partidului Naţional Liberal, PSD-ul şi-a dat seama că bătaia de joc numită “Declaraţia 600” s-ar putea să le vină de hac! Au anunţat luni, aşadar, cam timoraţi, ce-i drept, faptul că vor să amâne până la 31 martie 2018, termenul de depunere al acestei “Declaraţii 600”, şi aflăm că, între timp, pesediştii, panicaţi, s-au strâns cu Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, să dibuiască împreună justificări publice, dar şi vreo ieşire din această situaţie care a revoltat, pe bună dreptate, o mulţime de oameni.

Senatorul liberal, Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei Economice din Senat, a fost cel care i-a invitat pe Ministrul de Finanţe, dar şi pe şefa ANAF, Mirela Călugareanu, să vină să dea explicaţii serioase şi cât se poate de limpezi în privinţa “Declaraţiei 600”. Cei doi vor fi nevoiţi nu doar să justifice această “harababură” generată în mediul economic şi, mai cu seamă, în zona profesiilor liberale, dar să îşi recunoască şi incompetenţa de a acţiona în favoarea contribuabililor, renunţând definitiv la această măsură de-a dreptul răuvoitoare. Oricum, poziţia liberalilor este fermă în a cere renunţarea la “Declaraţia 600”.

La nivelul judeţului Vaslui, această măsură bizară, gândită împotriva puţinelor resurse pe care un vasluian le poate acumula în plus, din activităţi oneste, ar afecta mii de oameni care şi aşa, abia reuşesc să supravieţuiască din punct de vedere economic, într-o zonă sărăcită complet, după ani de conducere PSD. Ministrul de Finanţe, la fel şi şefa ANAF ar trebui să justifice care este baza legală şi morală, pentru care un om ar fi obligat să achite de două ori într-o lună contribuţiile sociale, dacă omul acela se achită de aceste obligaţii, în baza unui contract de muncă legal încheiat?! Singura explicaţie credibilă a pesediştilor este aceea că, prin “Declaraţia 600”, au încercat să buzunărească românii, deşi, prin “măreţul” lor Program de Guvernare, promiteau mai puţine dări pentru cetăţeni. Minciuna a avut picioare scurte şi, iată, nu trece luna şi mai apare câte un nou bir, pe umerii românilor.”

Dr. Nelu TĂTARU,

Preşedintele PNL Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.