“Micuța Picasso”, în vizită neoficială la Şcoala “Alexandra Nechita” Vaslui

Aflată în ţară pentru o serie de evenimente, Alexandra Nechita, supranumită în copilărie “Micuța Picasso”, a prins în itinerariul ei şi Vasluiul. Şi-a văzut bunicul, dar a făcut şi o vizită neoficială la Şcoala nr 8 Vaslui, care îi poartă numele, pentru a pune la punct câteva detalii legate de o altă vizită, oficială de astă  dată, din toamnă, când unitatea de învăţământ va sărbători Zilele Şcolii.

Nu mică a fost surpiza tinerei când a văzut că a fost întâpinată nu dioar de directorul şcolii, prof Vladimir Baban, ci şi de părinţi şi elewvi, dar şi de Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Emoţionată, cu un accent american îmbinat cu dulcele accent moldovenesc, Alexandra le-a mulţumit celor prezenţi, precizând că vine de la Slănic Moldova, unde a avut oportunitatea să susţinut o tabără de arte, cu dorinţa de a promova valorile româneşti şi valorile artistice, dorins să arate că există oportunităţi de afirmare atunci cînd există pasiune şi putere de muncă. “De la Slănic am ajuns la Oneşti, apoi am tras o fugă aici. Şi iată că acum pot să plec acasă superfericită!”, a spus Alexandra Nechita.
“Alexandra Nechita a dovedit încă o dată că este un om extraordinar, de o modestie şi un bun simţ remarcabil, un om pe care  îl întâlnleşti cu drag şi care impresionează prin tot ceea ce este”, ne-a  măărturisit  prof.Vera-Lia Rusu

În toamnă, artista va desfăşura o vizită oficială la Vaslui, prilej cu care vasluienii vor avea ocazia să admire mai multe lucrăriale acesteia. În vârstă de 32 de ani, pictorița originară din Vaslui trăiește în Statele Unite ale Americii, unde s-a refugiat împreună cu familia, din România comunistă.

Lucrările Alexandrei Nechita sunt extrem de apreciate pe piață, o lucrare de-a acesteia (cea mai scumpă dintre ele) fiind vândută cu 400.000 de dolari. Picturi realizate de Alexandra Nechita decorează pereții reședințelor unor personaje celebre în lume, precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.