La deschiderea școlilor, jandarmii vor fi în mijlocul elevilor

Deschiderea anului şcolar 2020 – 2021 va oferi prilejul jandarmilor vasluieni să fie alături de elevi, părinţi şi cadre didactice la acest eveniment foarte important în evoluţia copiilor.

Astfel, începând cu data de 14.09.2020, efective de jandarmi vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui dispus supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Misiunea jandarmilor în zona instituţiilor de învăţământ este de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea elevilor, cadrelor didactice şi a procesului educativ.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică adoptate pe toată perioada anului şcolar 2020-2021, vor fi asigurate de jandarmi în cadrul patrulelor mixte dar şi în mod independent, prin monitorizarea cu echipe de intervenţie care vor acţiona la solicitarea personalului didactic sau prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

La fel ca în anii precedenţi, specialiştii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui vor desfăşura în instituţiile de învăţămâmt de pe tot cuprinsul judeţului campanii de informare şi acţiuni preventive cu elevii şi cadrele didactice, în scopul de a elimina pe cât posibil, producerea faptelor antisociale în şcoală şi în afara acesteia.