50 de ani de educaţie, tradiţie şi excelenţă, la Liceul Ștefan Procopiu Vaslui

În perioada 18-20 ianuarie, elevii și profesorii Liceului Ștefan Procopiu Vaslui  au sărbătorit Zilele Liceului sub auspiciul a 50 de ani de activitate în educație.  Seminarul ”Împărtășește din experiența ta”, concursuri despre viața și opera marelui savant, Ștefan Procopiu, dezbateri la clase despre perseverență și valoarea liceului, concurs de fotografii ”Satul vasluian”, la care au participat peste 100 de elevi, concursuri de desene și postere, pe tema ”Ștefan Procopiu”, concursuri de matematică și informatică, precum și de creație literară, cu acest prilej fiind lansat și ”Imnul Procopienii”, au fost o parte din manifestările organizate pentru a marca evenimentul.

Joi, 20 ianuarie, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor participanți de la concursul de fizică, matematică și postere (informatică). La festivitate au fost prezenți și primarul Vasile Pavăl și viceprimarii Cătălin Mîndru și Lucian Braniște care au premiat elevii cu rezultate școlare deosebite obținute la concursurile și olimpiadele din anul trecut.

”La 50 de ani de la înfiinţare, liceul nostru rămâne la fel de dinamic, iar scurgerea timpului a adus, necontenit, noi provocări şi oportunităţi. Istoria şcolii noastre stă sub semnul  permanentei reinventări. Trebuie să precizăm că liceul nostru a obținut recunoaşterea oficială a titlului de „Şcoală Europeană” pentru a şasea oară consecutiv (2004, 2007, 2010, 2013, 2016, 2019). De la înființare și până astăzi, Liceul “Ștefan Procopiu” a demonstrat că este o instituție de învățământ ce oferă servicii de înaltă calitate, atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât și din punct de vedere al dotării materiale”, a spus prof. Ina Clara Vlad, directorul instituției.

Şi primarul Vasile Pavăl a ţinut să adreseze câteva  cuvinte şi gânduri bune elevilor și dascălilor de ieri şi de azi ai acestui liceu. Cu acest prilej, o parte dintre cadrele didactice au primit din partea municipalității câte o plachetă de excelență.

”Vreau să vă felicit pentru tot ce aţi făcut în aceşti ani. Ne mândrim cu acest liceu și, după cum bine cunoașteți, recent am primit Premiul Excelenței în Educație, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România. Acest premiu se datorează și muncii dumneavoastră. Nu puteam obține trofeul fără activitatea cadrelor didactice, a personalului din educație, care a înțeles că generația ce urmează trebuie educată, trebuie să aibă grijă de acești copii minunați pe care îi are municipiul nostru”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Viceprimarii Cătălin Mândru și Lucian Braniște au premiat, la rândul lor, o serie de elevi, care s-au remarcat la concursurile școlare și extrașcolare, momentul făcând parte din acțiunea intitulată ”Ne mândrim cu voi”.