Isprava unui tată: si-a bătut copiii, după care a dat foc la casă

Un bărbat din Bârlad a fost reţinut pentru că şi-a bătut copiii, iar când aceştia au fost luaţi de asistenţii sociali, a dat foc casei.

Trei copii în vârstă de 2, 5 şi 11 ani au fost preluaţi în regim de urgenţă de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, după ce fata mai mare a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a cerut sprijin din partea autorităţilor, spunând că tatăl îi neglijează şi are un comportament agresiv.

Cei trei copii locuiau împreună cu bunica maternă şi cu tatăl, mama lor fiind plecată la muncă în străinătate. Apelul la numărul 112 a fost făcut când tatăl nu se afla la domiciliu.

“Evaluarea iniţială a victimelor a confirmat existenţa situaţiei de risc major pe fondul unui climat familial tensionat marcat de violenţă fizică şi verbală din partea tatălui.
Cei trei copii au mai fost în atenţia instituţiei noastre şi în trecut, dat fiind faptul că părinţii acestora întâmpinau dificultăţi în gestionarea resurselor financiare şi de relaţionare intrafamilială, situaţie generatoare de abuz psiho-emoţional în formă continuă. Concluziile evaluării iniţiale au condus la stabilirea măsurii de protecţie specială plasament în regim de urgenţă în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copilul Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad. Copiii menţin în continuare relaţii personale cu bunica maternă întrucât aceasta manifestă interes faţă de situaţia lor”, a declarat, pentru AGERPRES, Ionuţ Dănilă din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui.

Când s-a întors la domiciliu şi a aflat că cei trei copii au fost luaţi de asistenţii sociali, bărbatul a incendiat locuinţa, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

AGERPRES