Incendiu la Puiești din cauza unui coș de fum defect

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Satu Vechi, comuna Puiești.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și al unei camere, existând pericolul de propagare la întregul imobil. Persoanele aflate în imobil au fost evacuate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Au ars aproximativ 35 metri pătrați acoperiș, circa doi metri cubi de lemne, două ferestre și o ușă, diverse piese de mobilier și bunuri electrocasnice, precum și obiecte din material plastic. Tencuiala s-a degradat pe aproximativ 40 metri pătrați.
Restul imobilului a fost salvat.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum defect și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

Pentru a evita izbucnirea unor incendii și producerea unor tragedii din cauza coșurilor de fum defecte și necurățate, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

– coşurile, burlanele şi canalele de evacuare a fumului și gazelor fierbinți vor fi curăţate, obligatoriu, cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

One thought on “Incendiu la Puiești din cauza unui coș de fum defect

Comentariile sunt închise.